social

+31(0)183-504909

BKM LININGS B.V.  logo
BKM LININGS B.V.
slidersmal
Slidetekst

BKM Linings bv, expert in rubber bekledingen​.

BKM LININGS B.V.  logo
BKM LININGS B.V.
Rubber vulkaniseren

Vulkaniseren

BKM Linings heeft de kennis en apparatuur in huis om rubber producten te vulkaniseren. Met onze vulkanisatieapparatuur brengen wij het rubber op de juiste temperatuur en druk. Daardoor worden de moleculen van het materiaal met elkaar verbonden. Op deze manier ontstaat er een sterke hechting of verbinding die alleen met veel geweld nog verbroken kan worden.

Vulkaniseren is de ideale manier om verschillende lagen rubber met elkaar te verbinden en te zorgen voor een nagenoeg onverbrekelijke hechting van de rubber aan metalen. De las die zorgt voor een verbinding tussen de rubberbanen, is net zo sterk als het rubber zelf. Daarnaast kan vulkaniseren ook goed toegepast worden in geval van reparaties aan rubber delen. Wij beschikken over de juiste hechtmiddelen om oude rubberlagen met nieuwe te verbinden. Door het vulkanisatieproces kunnen wij rubber op rubber en rubber op staal vulkaniseren. Door het vulkanisatieproces ontstaat er een ijzersterke aanhechting tussen het rubber en staal.

Het vulkaniseren vindt plaats in een autoclaaf. Hierbij is geen mal of matrijs nodig en worden kosten bespaard. Wanneer een rubber product een exacte maat moet hebben dan kunnen wij deze vulkaniseren in een matrijs onder de pers. Dit is met name bij seriewerk een interessante oplossing.

BKM LININGS B.V.  logo
BKM LININGS B.V.
Laat uw reactie achter
offerte

BKM LININGS B.V.  logo
BKM LININGS B.V.
Designpro.nl | Z-IM.nl | Begrippenlijst | Privacyverklaring | Cookieverklaring